torsdag 8 januari 2009

Den Internationella Tystlistan

Listälskare!

Årets första lista är här och ni får nu vara med om något fullständigt unikt. För att möta omvärldens påtryckningar presenterar Tystlistan, inte så lite stolt, den internationella Tystlistan! Jajamen, hädanefter går ingen säker. Där snicksnackare finns, där finns också Tystlistan.

Läs. Förundras. Och njut.



Förstaplatsen måste delas. Det är Redax bestämda uppfattning denna gång. Men så handlar det inte om vilka gossar som helst. Ungdom, busighet och lockigt hår ger god avkastning på listan, även i de kärvaste av kristider.

1. Josh Groban – judisk-amerikansk-norsk-skogskatt-vademecum-vadduvill. Josh är svärsonen varje kärleksfull svärmor drömmer om att stjäla från sin dotter och göra till sin egen nickedocka. Josh är den diametrala motsatsen till svärta och kärvhet. Det räcker hela vägen.

1. Robin Ticciati – 25-åringen från London förvirrar hela Gävletrakten med sina symfoniorkesterfasoner. Till och med Redax läxade han upp. Hela vägen till toppen.
Robin! Hoppas du är en syltkaka.



2. Bryn Terfel
Walesisk sångare. B som i Bryn, baryton, brittisk, busig, beskäggad och burlesk. Och bara för mycket. Tss… försök inte spela folklig.



3. Chris Martin
Engelsk musiker. Den där näsrösten, vad är det liksom?
Gift med Gwinn... Wgynn... Thwinn... Galtrow... Äh.



4. Ingrid Betancourt
Hallå! Hallå! Här sitter jag i finkan och blev plötsligt fri.



5. The Edge
Kan det bli tråkigare än så här?



6. Renny Harlin
Finsk Hollywoodregissör. Har varit gift med Geena Davis. Jaha.
Helt plötsligt fanns det en slags Renny Harlin-action.
Wallinder kommenterar sjätteplatsen: "Renny Harlin? Är han med? Fan va coolt."



7. Nicki Pedersen
Åh, han blev så glad och tokig när han vann med sina Lejon. Så tok-svensk-dansk-glad.
Men kom ihåg, Nicki har kritiserats för sin tuffa körstil.



8. Kjell Enhager
"Nick! Lyssna på mig. Det här är en järnsjua. Men nu frågar jag dig, vad heter den andra klubban – och varför vill jag att du funderar på det här?"
Vad kan vi säga? Kjell är Kjell. En ordfabrikör av galaktiska proportioner platsar på vilken lista som helst, när som helst. Faldo måste vara utrustad med en fjordings tålamod ...



9. Jon ”Favs” Favreau

Robin-Robyn Carlsson var 16 år i ungefär tio år. Helt otroligt. Redax spår att Obamas 27-årige talskrivare (Nja, jag jobbar faktiskt som talskrivare) ”Favs” är på väg att gå samma paranormala öde till mötes.



10. René Descartes
Fransk matematiker, filosof, vetenskapsman och jurist. 1596-1650. Mannen bakom ”Jag tänker, alltså finns jag” och kartestiska koordinater. Flyttade till Stockholm 1649 för att hänga med drottning Kristina, men dog i lunginflammation i februari 1650. Mesigt. Kistan som tillverkas var för liten och huvudet kapades därför av. Under transporten till Paris försvinner huvudet under mystiska omständigheter för att dyka 150 år senare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, för första gången skrattade jag när jag läste tystlistan! Ni är ju kul ju.

Redax sa...

Äntligen! Tack, tack.

Anonym sa...

Jag skrattade med, fast jättetyst.

Redax sa...

Det räcker så väl!