fredag 31 oktober 2008

Upp flyga orden, tanken stilla står

Listvänner!

Det är ju ändå fredag. Så vi bjuder på en liten speciallista.

Den här speciella fredagen siktar Tystlistan in sig på en hel yrkeskår, föreläsarna, eller "coacherna". En veritabel plåga som får digerdöden att framstå som lite ont i halsen. Redaktionen frågar sig: Vad pratar dom om? Ingen vet. Och det är väl det där dom kommit på: babbla på tillräckligt länge om självklarheter så upplever folk att dom lärt sig nåt.

Utan vidare dröjsmål: tadaa, de fem absolut jobbigaste föreläsarna som vi säger "håll tyst" till:



1. Olof Skipper. Hakskägget, det fönade håret, det fåniga sättet att hålla handen, den säkra blicken. Snart, mycket snart, säger han nåt klokt och genomtänkt.



2. Mia Törnblom. Alltid samma ansträngda leende ("Haha, jag är så lycklig och fri så jag måste skratta, hahaaaaa") på alla bilder. Är det verkligen äkta? Tystlistans redaktion tvivlar.



3. Mike Florette. "Vi måste lyssna för att förstå och lära oss". Vad sa du, Mike? Vi hör inte.



4. Kjell Haglund. Titta på bilden. Titta på bilden. På hans hemsida hörs "indianmusik". Skulle du lita på denne man som klär sig i kåbbåjs å indianer-kläder i vuxen ålder? Nej, vi trodde väl inte det. Men det tror Kjell Haglund.



5. Kay Pollak. Det där skrattet... Det är bara för mycket. Lite för högt och lite för hjärtligt. Oss lurar du inte, Kay. Vi tror att han tänker på pengar när han skrattar.

Trevlig helg!






1 kommentar:

Anonym sa...

Ah fantastiskt! Tänk så oerhört märkligt och svårgripbart det är att vi lever i en värld som faktiskt efter övervägande beslutade att inte tilldela Kay P "the Academy Award". Denne rese bland Shamanister. Ingen Oscar...hur ska det förtås...? hjälp redax hjälp!